YD-ÜFE Yıllık %19,34 Arttı

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi Mart Ayında Yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE) mart ayında yıllık bazda yüzde 19,34 artış gösterdi. Ayrıca, aylık bazda da yüzde 4,06 artış kaydedildi.

YD-ÜFE imalat ürünlerinde yıllık bazda yüzde 19,30 artış gösterirken, sanayinin madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe yıllık değişim yüzde 21,70, imalatta ise yüzde 19,30 oldu.

Ana sanayi gruplarına bakıldığında ise, ara mallarında yıllık bazda yüzde 18,41, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 22,03, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 20,82 artış kaydedilirken, enerjide yüzde 5,08 azalış yaşandı. Sermaye mallarında ise yıllık bazda yüzde 23,24 artış gözlendi.

Aylık bazda YD-ÜFE imalat ürünlerinde yüzde 4,05 artarken, madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe yüzde 4,24, imalatta ise yüzde 4,05 artış meydana geldi. Ana sanayi gruplarındaki aylık değişimler ise şu şekilde gerçekleşti: ara mallarında yüzde 4,34, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 4,73, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 3,89 artış yaşanırken, enerjide yüzde 4,03 azalış ve sermaye mallarında yüzde 5,38 artış kaydedildi.

YD-ÜFE verileri Bayburt’tan bildirildi.

Related Posts

Otomotiv endüstrisinden ilk 4 ayda rekor ihracat

Otomotiv sektörü, yılın 4 ayında 12 milyar 635 milyon 489 bin dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-nisan ihracatını gerçekleştirdi.

Amerikalı ve İngiliz ‘lüks tatil’e geliyor

Dünya turizm pazarında sunduğu alternatifler ve turizm çeşitleriyle aldığı payı artırmaya odaklanan Türkiye, lüks segment turizmde de ciddi yol alıyor. Başta Bodrum, Belek ve Kemer’deki tesisler olmak üzere dünya jetset’i Türkiye tatilini uzatıyor. En çok talebi ise İngiliz ve Amerikalılar oluşturuyor.

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Borsada takas süresi düzenlemesi piyasayı nasıl etkiler?

Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Sertaç Ekeke, Borsada takas tarihinin T+1 (işlem gününü takip eden 1. iş günü) olarak revize edilmesi halinde işlem hacimlerinde artışların izlenebileceğini söyledi.

ABD-Çin müzakereleri küresel ticaret için önemli bir fırsat olabilir

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Rahmi İncekara, “Çin ile ABD’nin yeniden ‘diplomasi’ demesi oldukça önemli bir gelişme ancak zaman alacak bir süreç olacak.” dedi.