İki kuruluş birleşiyor: İstanbul’un nabzını tutacaklar

İstanbul’a Dair Veriler “İstanbul Barometresi” Çatısı Altında Birleşiyor

İstanbul Planlama Ajansı (İPA), Megakent İstanbul’a dair verileri araştırırken, kentin nabzını tutan İstanbul Barometresi projesi altında toplanıyor. İPA tarafından yapılan açıklamada, İstanbul’un güvenilir verilerle yönetilmesinin önemi vurgulanarak, dinamik bir kentte veriye dayalı bir sistemin gerekliliği üzerinde duruldu.

İPA’nın açıklamasında, “İstanbul Barometresi bu ihtiyacı hisseden araştırmacılar ve kanaat önderleri için bir pusula olmayı hedefliyor. İPA, İstanbul’u sadece inşa etmekle kalmıyor, aynı zamanda anlamaya ve birlikte tasarlamaya çalışan bir kuruluş olarak tanımlanıyor.” ifadelerine yer verildi.

İPA’nın faaliyetlerini 5 yıldır sürdürdüğü belirtilen açıklamada, İstanbul Barometresi’nin, her ay düzenli olarak İstanbulluların gündemini, beklentilerini ve yaşam koşullarını ölçümleyen İstanbul Gündemi Araştırması alt başlığıyla yayımlandığı ve Yaşam Maliyeti adlı periyodik yayının da ekonomik gerçekliklere ışık tuttuğu vurgulandı.

İstanbul Barometresi Yenileniyor

İki farklı yayının artık “İstanbul Barometresi” çatısı altında birleşeceği duyuruldu. Yeni süreçle ilgili olarak, içerik yapısının güçlendirilerek Türkiye genelindeki çeşitli resmi kurumlardan alınan verilerin de dikkate alınacağı belirtildi.

Türkiye Verileri de İncelenecek

Yeni formatta, İstanbul Barometresi’nin, İPA’nın ölçtüğü verilere ek olarak farklı resmi kurumlardan gelen verileri de derleyerek daha kapsamlı bir veri ekosistemi oluşturacağı ifade edildi. Ayrıca, İstanbul Barometresi aboneleri için detaylı araştırmaların yanı sıra yönetici özetleri ve her ay değişen tematik dosyalara ilişkin uzman görüşleri sunulacak.

Doğru Yol Haritaları Çizmek İçin Veriye Dayalı Bir Yaklaşım

Şimdilerde, ekonomik belirsizliklerin arttığı ve toplumsal duyarlılıkların hızla değiştiği bir dönemde olduğumuzu hatırlatan açıklamada, “İstanbul Barometresi’nin amacı, farklı kesimlerden karar alıcıları ve kanaat önderlerini güvenilir, güncel ve kapsayıcı verilerle buluşturarak gündemi doğru belirlemek, sorunları görünür kılmak ve doğru yol haritaları çizmek” olarak belirtildi.

Related Posts

Kamu işçisinin sözleşme görüşmelerinde heyetler bir araya geldi

Kamuda yaklaşık 600 bin işçinin ücret artışının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde, kamu işverenini temsil eden Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) ile TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ heyetleri bir araya geldi.

Danıştay’dan yemek kartı kararı!

Dernekten yapılan açıklamada, Danıştay’ın verdiği kararın, iş dünyasında yıllardır uygulanan ve çalışanların sosyal hakları açısından büyük önem taşıyan bir sistemi onayladığı vurgulandı. İşverenlerin eskiden olduğu gibi çalışanlarına sunduğu yemek …

İmamoğlu’nun vekili 7 milyonunu dağıttı

İBB, Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun öncülüğünde 2020 yılında başlattığı tarımsal destek programını, bu yıl da güçlendirerek sürdürüyor. Kentteki çiftçilerin üretim maliyetlerini düşürmek, tarımdan kopan üreticileri yeniden tarlaya döndürmek ve tarım …

Özel sektörün yurtdışı kredi borcu yükseldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın yayımladığı verilere göre özel sektörün mart ayındaki toplam kredi borcu bir önceki aya göre 10,5 milyar dolar artarak 182,6 milyar dolar oldu.

Dolar/TL’de son durum ne oldu? (16 Mayıs 2025)

Dün düşüş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü bir önceki kapanışının yüzde 0,2 altında 38,7060’tan tamamladı. Dolar/TL, bugün saat 09.10 itibarıyla yüzde 0,4 yükselişle 38,8560 seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,8 artışla …

Yabancı yatırımcıdan 1 milyar dolarlık net giriş

Yurt dışı yatırımcılar, 9 Mayıs haftasında Türkiye piyasalarına 1 milyar doları aşkın giriş yaptı. Hisse senedi ve DİBS alımlarını artıran yabancı yatırımcılar, yalnızca 7,3 milyon dolarlık varlık satışı gerçekleştirdi.